2011. július 27., szerda

Kultúrák között - Hommage a Boglár ... - Jelenlegi ára: 3 520 Ft


Kultúrák között - Hommage a Boglár Lajos + CD.
Példa és útmeghatározó, iskolateremtő és egy pompázatosan gazdag életmű megformálója. Ilyen volt Boglár Lajos azoknak, akik tanítványai, kollégái, pályatársai lehettek a kulturális antropológia magyarországi megalapozásában. Három hónappal korábban ment el, mint hogy 75. születésnapját ünnepelhettük volna. Az akkor készülő üdvözlő kötet immár emlékkötetté lett, de talán ebben a formában is tükrözi a hatás, az együttgondolkodás, az árnyalt közelítésmódok, a tolerancia és az elkötelezettség boglári mintáját. Antropológiai kutatás és film, fotó és múzeum, tanítás és gyűjtés volt Boglár Lajos élete, no meg a Terep tisztelete. Azé a társadalmi terepé, amely lehetett akár az Orinoco őserdeiben, a piaroa indiánoknál, akár az Elte Kulturális Antropológia Tanszékén, vagy a Sasadi úton Budán, de ahol mindig az Ember volt a fontos: a cselekvő, az értő, a megoldást kereső, a belátó, a hívő, a kultúra teljességét átélő ember, s nemkülönben a Kutató: a felfedező, a tévedő, a definiáló, az élménygyűjtő, az interpretáló és a lehetséges közelítéseket keresgélő is. A Boglár-iskola a budapesti kulturális antropológia tanszék közegéből indult, ezen a terepen találtak elfogadásra olyan társtudományok képviselői is, akik számára pályájuk során Boglár Lajos a viszonyítási pontot jelentette, vagy akik hallgatói, barátai lehettek. S talán mindannyiunk számára egyformán fontos, hogy oktatók, kutatók, hallgatók körei mindig vissza-visszatalálhatnak erre a biztos bázisra, amíg van, aki folytassa az életművet. A folytatás szándéka segítette életre az itt egybegyűjtött tisztelgő írásokat is. A kötet a Kulturális antropológia sorozat része.
SZERZŐ: A. Gergely András, Papp Richárd, Prónai Csaba
KIADÓ: Nyitott Könyvműhely
KIADÁSI ÉV: 2006
OLDALSZÁM: 498
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 3 520 Ft

Az aukció vége: 2011-08-14 04:45
. Kultúrák között - Hommage a Boglár ... - Jelenlegi ára: 3 520 Ft

Fontos